Marianne Voeten

beeldend kunstenaar

 

 

In haar aquarellen vangt Marianne de weidsheid van water en wolken langs de rivieren, met name rond de IJssel,  maar ook op de wadden, in verstilde landschappen en nodigt de beschouwer uit dat landschap binnen te stappen en de ruimte en vrijheid ervan te ervaren.

Haar belangrijkste inspiratiebron is de natuur, het kijken naar de wolkenluchten, de vergezichten en de pracht van het Hollandse landschap, waarbij het niet uitmaakt welk jaargetijde het is. Het blijft fascinerend om het licht in een ogenblik te zien veranderen boven ondergelopen weilanden, opkomende regen- of sneeuwbuien te zien aankomen of dat zo heel speciale morgenlicht te ervaren.

Omdat het licht en de wolken zo snel veranderen, maakt zij korte sfeerimpressies, schetsen en wat aanvullende foto’s. In het atelier komen tekenen, schilderen en fotografie bij elkaar en het is altijd weer spannend om te zien hoe water en verf elkaar beïnvloeden en de aquarel ontstaat.

Om in datgene wat je maakt jezelf te zijn blijft daarbij voor Marianne het belangrijkste en door de jaren heen heeft zij dan ook een eigen stijl ontwikkeld, die haar werk herkenbaar maakt.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb