Wilma Wijnen

autonoom fotograaf

 

 

Na bijna 30 jaar werkzaam te zijn geweest in de verzekeringswereld was het tijd voor een carrière-switch. Wilma startte in 2003 een reisorganisatie, die zich voornamelijk richtte op het Afrikaanse continent. In zuidelijk Afrika ontstond haar passie voor de fotografie en raakte ze gefascineerd door de kleuren, de vergezichten, flora en fauna van dit gevarieerde continent.

Na vier jaar gooide zij nogmaals het roer om door haar passie richting te geven en begon zij met een opleiding aan de fotovakschool in Apeldoorn. Zij volgde daar de vakopleiding fotografie met als specialisatie portretfotografie en aanvullend volgde zij diverse workshops en masterclasses portret- en landschapsfotografie.

De uitdaging voor haar is om licht een hoofdrol in haar werk te geven. Een groot deel van haar werk bestaat niet alleen uit het daadwerkelijk maken van de foto, maar ook aan het bewerken van de foto. Zij maakt hiervoor gebruik van vele fotografische technieken. Het bewerken van de foto’s is voor haar dan ook als schilderen. De werkelijkheid vormt de basis voor haar gecreëerde foto’s.