Inge in 't Hout

beeldend kunstenaar

 

 

beeldend kunstenaar

Inge woont en werkt in het Gelderse Hattem. Hoewel opgeleid tot schilder, noemt zij zich beeldend kunstenaar, te meer omdat zij zich niet wil beperken tot één techniek. Druktechnieken hebben echter haar voorkeur. De geleerde schildertechnieken past zij nog wel toe, maar de uitwerkingen van haar onderwerpen hebben nog nauwelijks raakvlak met haar opleiding.

zie het bijzondere in het alledaagse

Door het bijzondere in het alledaagse te zien vertaalt zij middels vorm, kleur en symboliek de wereld om haar heen. Het ontbreken van perspectief, bovenaanzichten in het algemeen en plattegronden in het bijzonder, zijn kenmerkende aspecten voor haar werk. Haar fascinatie voor bovenaanzichten en plattegronden vinden hun oorsprong in een door haar gemaakte luchtballonvaart en door haar gemaakte reizen.

techniek

Zij werkt thematisch in kleine serie en beschrijft haar werk als abstract, landschappelijk en grafisch en gebruikt hiervoor verschillende technieken, w.o. minder bekende druktechnieken, acrylverf, bijenwas, aquarel en inkt. De gebruikte ondergronden variëren van schildersdoek tot hout en van stof tot steen.

workshops

De workshops die zij geeft zijn o.a. 'monoprinten op papier', 'druktechniek op steen’ en ‘droge naald etsen met de pastamachine’. Zie voor meer informatie haar website.

meer over Inge

Inge neemt deel aan het landelijk project Pakje Kunst. Haar werk voor dit project is te vinden in de automaat in Zwolle (www.pakjekunst.com)

Haar organisatietalent laat ze o.a. zien als initiator van en ‘coördinator kunstenaars’ bij het jaarlijkse evenement Kunstfestival Hattem en de Hattemse Kunstmaand (www.ronduithattem.nl)

atelier

Zij werkt in haar thuisatelier en geeft daar tevens workshops.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb