Janine Agteres

atelier Agter de Es sieradenkunst

 

 

Goud, zilver en edelstenen zijn in deze tijd de materialen die veelal de basis vormen voor sieraden. De sieraden van Janine verschillen daarin. Niet alleen lijken de sieraden een verleden met zich mee te dragen door de gebruikte materialen, maar ook door de vaak wat grove vormen.

Janine werkt graag met alpaca, messing, koper en aluminium. Door deze metalen op verschillende manieren te bewerken ontstaan er prachtige structuren. Door toevoeging van leer, been, hout, een verdwaalde parel of een delfts blauwe kraal ontstaat een uniek sieraad.

Je kunt Janine een intuïtief sieraadkunstenaar noemen. Het sieraad ontstaat al doende, het materiaal inspireert en dicteert en de vele technieken die ze beheerst geven het sieraad zijn uiteindelijke gevarieerde klassieke, organische vorm. De sieraden van Janine zijn opvallend ingetogen, zeer draagbaar en van een tijdloze allure.

Janine is een van de initiatiefnemers en lid van Kunstgilde Hattem. Tevens is zij de trotse eigenaar van Vicaris, een koffie- en theewinkel met zo veel meer in het centrum van Hattem. Zeker een bezoek waard!